NU LÄMNAR VI ÖVER

I 20 år har vi drivit Österlen Sparris AB. Nu har vi lämnat över företaget till Friedrich Pape, sparrisodlare från Tyskland. Vi vet att han kommer att driva Österlen Sparris vidare i vår anda och samtidigt utveckla företaget med sin kunskap om moderna odlingsmetoder. Vi önskar Friedrich all lycka till och går nu själva vidare med andra idéer

Karin von Schenck och Robert NilssonVILL UTVECKLA VIDARE

Jag är mycket glad över att få föra Österlen Sparris vidare och ser fram emot att lära känna kunder och kolleger i min nya omgivning. Med råd från Karin och Robert och med min egen erfarenhet som sparrisodlare i Tyskland, hoppas jag kunna utveckla verksamheten så att vi kan fortsätta glädja oss åt färsk sparris från Österlen.
Jag vill också satsa på jordgubbar och andra bär och grödor som passar in i önskan efter närodlare och tidiga vårprimörer.

Friedrich Pape

VÅRT FÖRETAG

ÖsterlenSparris AB startades 1997.
Odlingarna ligger vid Skillinge och dess omgivning.
Idag odlar vi själva sparris på ca 4 hektar. Utöver det har vi kontrakterade odlingar i närområdet på ca 3 hektar.
Vi planerar utökning de närmaste åren.

BUTIK OCH VISNING

I Gårdsbutiken säljer vi vår sparris och olika slags sparrisprodukter och sparrisplantor. Även jordgubbar och andra bär samt grönsaker efter tillgång. Vår lilla Visningsträdgård är alltid tillgänglig. I maj har vi särskilda Öppet Hus-dagar då vi visar upp anläggningarna.