YRKESODLING

Färsk svensk sparris är en attraktiv produkt. Det är en flerårig, robust och lättodlad gröda och kan odlas som komplement till andra kulturer. Ogräsbekämpningen brukar vara största utmaningen. Det kan vara klokt att starta i mindre skala och lära sig odlingstekniken, innan man satsar på större arealer.

Skörden börjar några veckor före potatis och jordgubbar och ger därför möjlighet att tidigt på våren komma igång med försäljningen i den egna gårdsbutiken. Närliggande restauranger och butiker brukar också vara tacksamma kunder.


Kompendium

Vi på Österlen Sparris har odlat sparris sedan 1997. Till blivande yrkesodlare lämnar vi gärna råd bl a med hjälp av ett kompendium om yrkesmässig odling i såväl konventionell som ekologisk odling. Ring/maila så skickar vi.

Plantor

Vi förmedlar plantor av de bästa sorterna från Tysklands och Hollands ledande sparrisföretag. Vi tar order tidigt under vintern före den avsedda planteringen.
Leverans andra hälften av april.
Om sortval, läs under Sortfilosofi.

FÖRSTA ODLINGSÅRET

Våra plantor är redan ett år gamla. Det medför att de snabbt kommer igång att växa och utveckla flera stänglar. Under säsongen hinner de bilda 50-70 cm höga yviga buskar, som vissnar ner helt, sent på hösten