ÅRETS SPARRISRÄTT

I många år har vi utsett Årets Sparrisrätt. Den första var Kokt sparris med belgisk äggsås, en klassiker som hållit genom åren. I samarbete med kända matbloggen taffel.se har vi haft en tävling om Nya enkla sparrisrecept.
Många recept finns på fliken Recept och vin Klicka här

20 ÅR MED ÖSTERLEN SPARRIS
DET SKA VI FIRA! KOM TILL OSS
Lördag-söndag 20-21 maj 2017, kl 11, 13 och 15.

Ända sedan starten 1997 har vi bjudit in till rundvisning med Öppet Hus på Sparrisgården. I år firar vi de 20 åren samt ägarbytet. Vi firar med musik och provsmakning och rundvisningar. Kom och ta del av våra festligheter. Särskilda program kl 11, 13 och 15.
Vi berättar om sparrisens historia, hur man odlar sparris och hur vi hanterar den i vår anläggning efter skörd. Vi demonstrerar vår packhall och vårt lilla visningsfält. Visningen tar ca 40 minuter. Den kostar ingenting och du behöver inte anmäla dig i förväg. Och Gårdsbutiken är givetvis öppen.


MÖT VÅREN PÅ ÖSTERLEN.

Den 25-28 maj är det Matrunda på Österlen och den 2-4 juni hålls Skånes Matfestival i Brösarp. Givetvis är det samtidigt full aktivitet hos oss på Sparrisgården intill Skillinge.
Då har vi öppet alla dagarna kl 10-16.
Inget inträde, inget köptvång men butiken fylld med attraktiva varor.


SPARRISMUSEET HAR FLYTTAT

På Sparrisgården fanns Sveriges enda Sparrismuseum. Det var inte stort, inte komplett, men gav en inblick i sparrisens historia, inte minst i vår egen bygd. Det har nu ändrats till Sparris Galleri och flyttat till Gamla Bankhuset vid Busstorget i Skillinge och är endast öppet för grupper, efter tidsbeställning 0708 959655

...OCH MYCKET ANNAT

Läs mer om allt vi har att visa er genom att klicka på menyerna till vänster!